Космическият туризъм никога не е изглеждал толкова шикозно.Базираният във Франция стартъп Zephalto си

...
Космическият туризъм никога не е изглеждал толкова шикозно.Базираният във Франция стартъп Zephalto си
Коментари Харесай

Отскачаме на туристическо пътешествие до Космоса с шикозен балон

Космическият туризъм никога не е изглеждал толкоз шикозно.

Базираният във Франция стартъп Zephalto си партнира с Националния център за галактически проучвания (CNES), Френската галактическа организация, в проект да стартира да предлага елегантни полети със стратосферен балон на огромна височина. Повдигната от голям балон, цялостен с водород или хелий, капсулата под налягане на Zephalto ще се издига високо в земната атмосфера до 25 км, с цел да предложи на пасажерите неповторима панорама към света долу.

Полетите са планувани да стартират до 2025 година, като уебсайтът на компанията към този момент приема резервации срещу депозит от 120 000 евро според отчет на Bloomberg. Балонът на Zephalto ще побира шестима пасажери и двама водачи и ще излетява от френския космодрум. Компанията се надява да разшири достъпа си до целия свят и разполага с хрумвания за бъдещи полети във всеки обитаем континент на световната карта на космодрумите на Zephalto.

Въпреки това Zephalto се надява да се отличи от съперниците си, като предложи на своите пасажери в близкия Космос лукса на положителната френска кухня като част от тяхното пътешестване. Наред с ВИП удобствата, които съпътстват цената на билет над 100 хиляди $, Zephalto възнамерява да предложи преживяване от вида " Мишлен " с аспект към Космоса от прозореца. Освен това корабът ще разполага с Wi-Fi, така че ще можете да публикувате галактическите си фотоси още преди да се върнете на Земята.

Интериорът на капсулата е основан от френския дизайнер Жозеф Диран, който се надява, че минималистичният му метод ще разреши на пасажерите да насочат вниманието си към прозорците, а не към заобикалящата ги среда, написа hicomm.bg.

" Надявам се, че нашите посетители ще се върнат на Земята с нови вероятности към нашата скъпа планета, нейната хубост и по какъв начин да я опазваме по-добре ", споделя той пред Bloomberg.

Самият полет ще отнеме общо шест часа, които се състоят от час и половина нанагорнище, три часа за вечеря, хранене и разглеждане на забележителности и още час и половина за втурване назад на Земята.

" Избрахме височина от 25 км, тъй като това е височината, на която се намирате в тъмнината на Космоса, с 98% от атмосферата под вас, тъй че можете да се насладите на кривината на Земята в синята линия. Намирате се в тъмнината на Космоса, само че без прекарването на нулева гравитация ", споделя аерокосмическият инженер и създател на Zephalto Вeнсан Фаре д`Астиес.

 

Досега компанията е извършила три пилотирани тестови полета на своя стратосферен балон, макар че нито един от тях към момента не е бил толкоз висок, колкото е височината, на която ще извежда постоянните пасажери. Компанията би трябвало първо да получи документ от EASA (Европейската организация за авиационна безопасност) за търговски въздушен транспортьор. След като стартира да действа, Zephalto има намерение да прави до 60 полета годишно.

Концепцията е сходна на други компании, като основаната във Флорида Space Perspective, която по сходен метод дава обещание на притежателите на билети спокойни полети над облаците, с цел да видят Земята от астронавтска вероятност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР